ТОП-5 популярних “інстаграмних” будівель міста. ФОТО


Туристично-інформаційний центр Івано-Франківська розповів про архітектурні особливості найбільш популярних “інстаграмних” будівель міста.

 

Такий своєрідний урок архітектури “провели” у Фейсбуці, інформує Побудовано.

 

Дитяча обласна бібліотека (колишня польська організація «Сокіл», 1895 р.) – стиль побудови «історизм» – це поєднання всіх інших стилів: неоготики (вежа), неоренесанс (високий дах) та необароко (великі засклені вікна першого поверху).

 

 

Національний медичний університет (колишня Дирекція залізниць, 1894 р.) – неоренесанс – міський стиль, для якого характерні красиві різьблені прикраси фасаду (фризи), прямолінійність і витонченість форм орденів (колон), а також прикрашення кутів будівлі (пілястри).

 

 

Будинок Ради профспілок (колишня Повітова Рада, 1896 р.) – необароко, який вирізняється посиленням акцентів на контури, коли зосереджує архітектор увагу на окремих елементах, а не будівлі загалом.

 

 

Пасаж Гартенбергів (1904 р.) – функціоналізм – це стиль міського будування за принципом «для чого призначено – так і будуємо», тобто будівля має відповідати функції, яку виконуватиме розташована в ній установа, а не «ось ці от всі блискітки».

 

 

Катедральний собор Святого Воскресіння – бароко (урочистість та парадний скульптурний декор) з елементами класицизму (стрімкість вверх) та гуцульської сакральної архітектури (шатроподібні куполи).