Скільки прикарпатці платитимуть за газ в грудні


Незважаючи на те, що з стартом опалювального сезону традиційно підвищується попит на енергоресурс, спеціалістам ТОВ “Івано-Франківськгаз Збут” вдалося вдало попрацювати на ринку, обравши найкращу цінову пропозицію.

 

Тож у грудні прикарпатці сплачуватимуть за блакитне паливо 8 826, 81 грн/тис.м³ з урахуванням ПДВ, що дорівнює 0,8339126 грн/кВт*год.

 

Зазначимо, що протягом останніх тижнів на європейських енергетичних біржах попри прогнози не відбувалось значного зростання цін. Це один з головних факторів, котрий дозволив стримати вартість природного газу для населення у грудні на рівні листопада, – кажуть на підприємстві.

 

Ще одним фактором, котрий дозволив би компанії знизити ціну газу – став би продаж газу, який видобувається державними компаніями в Україні, на прозорих і відкритих біржових торгах, доступ до участі в яких мали б всі постачальники.

 

Цілком зрозуміло, що газ українського видобутку є більш дешевим ресурсом, ніж імпортний. Однак, на жаль, український ресурс практично не торгується на біржах в Україні, як наслідок постачальники, щоб забезпечити своїх споживачів безперебійним газопостачанням змушені його купувати на європейських ринках.