Івано-Франківськгаз Збут постачатиме своїм клієнтам газ за спеціальною ціною


«Івано-Франківськгаз Збут» гарантує своїм клієнтам безперебійне постачання природного газу під час дії обмежень, запроваджених урядом з 1 лютого 2021 року.

 

Залишаючись законослухняною компанією, «Івано-Франківськгаз Збут» виконуватиме рішення Уряду щодо тимчасового встановлення граничної ціни на газ для побутових споживачів.

 

Водночас в Асоціації постачальників енергоресурсів, до якої належить компанія, відзначають, що при розробці заходів захисту споживачів в умовах пандемії, Уряд не враховував досвід запровадження антикризових заходів в Європі.

 

В європейських країнах розуміють, що ті заходи, які приймаються для захисту споживачів в умовах COVID-19, будуть відбиватися на всіх учасниках ринку. Тому вони дзеркально підтримують виробників, постачальників та інших учасників системи, – заявив голова Асоціації Артем Компан. На жаль, ТОВ «Івано-Франківськгаз Збут», що забезпечує потреби в блакитному паливі понад 95% населення області не має прямого доступу до газу українського видобутку.

 

Сьогодні ціна енергоресурсу для прикарпатців на 90% складається з вартості імпортного газу, який набагато дорожчий за український.

 

Якби Уряд відреагував на наші звернення (неодноразово надсилали протягом минулого року) та забезпечив всім компаніям постачальникам можливість прозоро купувати вітчизняний газ на енергетичній біржі – у нас, починаючи з жовтня, не відбувалось б такого різкого зростання ціни, – розповів директор ТОВ «Івано-Франківськгаз Збут» Юрій Пилипів.

 

В компанії переконані, що найбільш ефективним вирішенням питання зростання цін на газ було б збільшення адресних субсидій для вразливих категорій споживачів або продаж видобутого в Україні газу за пільговою ціною всім постачальникам, які працюють з населенням з обмеженням націнки цих постачальників.

 

До речі, такий підхід збігається з позицією Європейської Бізнес Асоціації, котра у своїй заяві від 15 січня зазначила, що саме ринок та вільна конкуренція дають змогу визначити ціну на газ для населення, в тому числі, і на газ українського видобутку. Адресна допомога населенню та проведення широкомасштабних заходів із підвищення енергоефективності мають стати ключовими пріоритетами для влади з метою підтримки населення та зниження тарифів на комунальні послуги.

 

Нагадуємо, що під час дії карантинних обмежень «Івано-Франківськгаз Збут» не здійснює щодо боржників штрафних нарахувань. Компанія вдячна усім клієнтам, які вчасно сплачують за спожитий ресурс і не ставлять під загрозу існування усієї газопостачальної галузі держави. «Івано-Франківськгаз Збут» вже більш як п’ять років залишається надійним постачальником природного газу для населення та промисловості Прикарпаття.