Скільки коштує оренда квартири в Івано-Франківську

Влітку на ринку нерухомості традиційно спостерігається затишшя. Зокрема, в червні кількість укладених угод оренди знизилась на 10%. Цей період називають найкращим часом для оренди квартир. "Млявий ринок" дозволяє вибирати, а не шукати житло. В серпні ринок знову активізувався, тому команда Побудовано в Івано-Франківську поцікавилась цінами на оренду житла.

З приходом осені попит на ринку довгострокової оренди житла в місті збільшився. Влітку більш популярною була короткострокова оренда. Квартиронаймачі цікавляться, в основному, одно- та двокімнатними бюджетними квартирами. Обов'язковими вимогами до житла є наявність необхідних меблів та побутової техніки, а також підключення до мережі інтернет.

"Зараз вимоги до квартир високі. З совковими меблями і далеко від центруо квартири здати в оренду не так легко. А якщо ще вона коштує 6 тисяч, звичайно, таке житло може довго стояти", - розповідає експерт з нерухомості Іван Ющук.

Результат пошуку зображень за запитом

Ціна оренди залежить не лише від розташування будинку, а й від умов проживання, курсу гривні, також орендувати квартиру в новобудові дорожче.
"Необхідно відзначити, що на вартість оренди квартир впливають безліч факторів, але одним з основних є курс долара.", - пояснюють аналітики OLX.

Отже, скільки коштує оренда квартири в Івано-Франківську?

Вартісь оренди однокімнатної квартири коливається від 1 300  6 400 грн/міс, двокімнатної 1 600 — 11 300 грн/міс, трикімнатної  2 000  12 800 грн/міс. Чотирьох кімнатну квартиру в центрі Івано-Франківська можна орендувати від 4 000 грн/міс, апртаменти з 5 і більше кімнатами обійдуться від 10 000 грн/міс. 

Порівняємо: однокімнатну квартиру в новобудові в районі Метро з меблями, побутовою технікою можна зняти за 2300 грн/міс, або за ці ж гроші тркімнатну квартиру по вул. Сорохотея теж з меблями і технікою, але будинок не новий, тому тут варто подумати за вартість комунальних платежів, які цього року значно зросли.

Подобова оренда восени хоч і не користується попитом, але ціни тримаються на рівні. Зокрема доба проживання в Івано-Франківську може обійтись від 100 до 600 гривень. Квартири з погодинною орендою в Івано-Франківську не популярні.