Прокуратура і ДБК розповіли, що відбувається із будівництвом навколо міського озера

2 березня відбулася прес-конференція учасників громадської ініціативи "Вільне озеро" щодо ситуації із незаконними забудовами навколо міського озера. Цього разу на захід офіційним листом запросили представників Нацполіції, прокуратури та Управління з питань держархбудконтролю. 

Так, за словами т.в.о заступника прокурора Івано-Франківська Любомира Хамиса, будівельні роботи на вулиці Ленкавського не проводяться на самовільно захопленій ділянці, адже є договір про оренду між забудовником і міськрадою. Крім того, була проведена будівельна експертиза, згідно з якою порушень проекту немає, пише Фіртка.

 

"Цей об'єкт не може бути зданий як багатоквартирна житлова забудова, адже у вихідних даних проектування передбачено спортивно-оздоровчий комплекс. На час проведення перевірки, частина об'єкту, яка вже споруджена, відповідає проекту. Проте, станом на сьогодні, будівництво по цьому об'єкту вестися не може, адже у забудівника наразі немає права на виконання будівельних робіт", - зазначив представник ДБК Олег Семків.

 

Стосовно будівництва по вул. Саєвича, 5 представник прокурора поінформував, що є договір оренди на дану земельну ділянку, тому кримінальне провадження було закрито. За словами представника ДБК даний об'єкт не може бути віднесений до самочинного будівництва, адже забудівник виграв всі суди і має необхідні документи.

 

Щодо будівництва на Мазепи, 144 представник ДБК розповів, що через ряд порушень замовник був притягнутий до адмінвідповідальності. Мазепи, 144 має дозвіл на будівництво спортивно-готельного комплексу, були виявлені порушення в проектно-кошторисній документації, зараз триває суд.