Комісія по забудові міського озера: фінальне засідання нелегітимне, а відповідальність за незаконні будови поклали на міського голову

Сьогодні, 23 січня,  в Івано-Франківську відбувається підсумкове засідання тимчасової контрольної комісії щодо незаконної забудови навколо міського озера.

Напередодні нинішнього засідання, її голова, депутат Івано-Франківської міськради Віталій Мерінов заявив, що «комісія поставить тверду крапку у можливих забудовах».

 

Члени тимчасової контрольної комісії підготувати проект рішення та анонсували 5 пропозицій, який раніше опублікували у мережі.

 

Натомість, заплановане засідання не відбулося через відсутність кворуму. Серед членів комісії, хто з’явився у залі засідань міськвиконкому були міські депутати Андріан Волгін та її голова Віталій Мерінов. Останній заявив, що в подальшому вся відповідальність за незаконне будівництво лежатиме особисто на міському голові, бо саме в його компетенції видача містобудівних умов та обмежень, а також погодження земельних питань.

 

"Комісія виступає категорично проти будь-якої забудови території довкола міського озера", - зазначив Віталій Мерінов.

 

Через відсутність необхідного кворуму рішення, прийняте комісією, не матиме легітимної сили. Втім, Віталій Мернов заявив, що пропозиції комісії пропонувати для голосування на сесії Івано-Франківської міської ради. 

 

На підсумкове засідання прийшли журналісти та активісти

 

 

Нагадаємо, тимчасова комісія створена навесні 2016 року.  До її складу ввійшли депутати Івано-Франківської міської ради та громадські активісти, які виступили проти забудови земельних ділянок довкола міського озера. Протягом 2016 року Віталій Мерінов презентував кілька протоколів засідання комісії із пропозиціями, які, на жаль, не принесли жодного реального результату.