Рада прийняла закон, який зобов'язує встановити лічильники у всіх об'єктах нерухомості

22 червня Верховна Рада  ухвалила законопроект "Про комерційний облік комунальних послуг", який передбачає повсюдне встановлення приладів обліку гарячої та холодної води.

Про це інформує Побудовано з посиланням на офіційний портал ВРУ.

 

 

Закон визначає засади забезпечення комерційного, у тому числі розподільного, обліку послуг з постачання теплової енергії, постачання гарячої води, централізованого водопостачання та забезпечення відповідною обліковою інформацією споживачів таких послуг.

 

 

У пояснювальній записці говориться, що обладнання будинковими вузлами обліку існуючих будівель зобов'язаний провести оператор відповідних зовнішніх мереж в термін:

нежитлових будівель – до 1 жовтня 2017;

житлових будинків – до 1 жовтня 2018 року.

 

 

При цьому в багатоквартирних будинках та інших будівлях, де налічується більше одного споживача, закон передбачає обов'язкову установку індивідуальних приладів обліку, які використовуються для розподілу показів будинкового приладу обліку також в зазначені вище терміни.

 

 

Мешканці квартир будуть попереджені про встановлення приладу за два місяці: їм буде надана інформація про вартість та способи оплати. Жителі будинку, зі свого боку, можуть погодитися на встановлення лічильників, або змінити умови встановлення, або повідомити, що обладнають свій будинок приладом обліку самостійно.