Нові вимоги ДБН до теплоізоляції дозволять щороку заощаджувати до 15% тепла

З 1 грудня 2018 року змінили буднорму щодо теплоізоляції фасадів (ДБН В.2.6-33:2018 «Конструкції зовнішніх стін із фасадною теплоізоляцією. Вимоги до проектування»), які, зокрема, передбачають впровадження європейських вимог до енергомодернізації фасадів.

«Ми взяли за основу європейський досвід та під час оновлення ДБН щодо фасадної теплоізоляції привели у відповідність вимоги щодо проведення таких заходів. Для всієї країни ця економія може скласти близько 3 млрд. грн.. за умови термомодернізації 3% всіх будівель щороку. І чим більше буде реконструйовано та збудовано таких будинків, тим більшою буде економія», – повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе, передає "100realty.ua".

 

За його словами, це також дозволить на 15-20% підвищити строк експлуатації будівель. Норми розповсюджуються на проектування конструкцій зовнішніх стін із фасадною теплоізоляцією житлових, громадських і промислових будівель і споруд при новому будівництві, реконструкції та капітальному ремонті.