Понад 350 ОСББ залучили майже 100 млн грн «теплих кредитів» у жовтні


При цьому усі охочі ще мають можливість скористатися програмою та подати до банків підтвердні документи про впроваджені заходи до 30 листопада цього року для отримання відшкодування.

 

Серед ключових переваг програми – нагода отримати подвійну/потрійну компенсацію за «теплим кредитом».

 

Такою нагодою скористалося чимало ОСББ. Наприклад, у 2018 році ОСББ «Перлина» у місті Рівному залучило 2,1 млн грн «теплого кредиту» на утеплення фасаду та підвальних приміщень.

 

Подвійна компенсація із державного та міського бюджетів склала 1,3 млн гривень.

 

У 2019 році ОСББ вдруге скористалося програмою, встановивши ІТП. Сума кредиту – 210 тис. грн, з яких держава та місто разом компенсували 142 тис. гривень.

 

Після усіх компенсацій вартість двох проектів для ОСББ склала близько 1 млн гривень. Обидва кредити погашено повністю достроково за рахунок зібраних коштів ремонтного фонду ОСББ – близько 9 тис. грн на квартиру.

 

Завдяки теплоізоляції споживання тепла в багатоповерхівці зменшилося на 35%: із 355  Гкал/міс до модернізації та до 230 Гкал/місяць після проведених робіт.

 

«Тож, переймайте досвід ОСББ, які вже утеплилися, та поспішайте скористатися програмою, щоб заощаджувати на комунальних послугах та жити в комфорті», - повідомив голова Держенергоефективності Сергій Савчук.