Програму «теплих кредитів» продовжать у 2020 році


У 2020 році продовжиться дія державної програми «теплих кредитів» – підтримки за механізмом здешевлення кредитів, виданих населенню та ОСББ на реалізацію енергоефективних заходів.

 

Про це йдеться у пояснювальній записці до проекту бюджету, повідомляє Укрінформ.

 

«Передбачений обсяг фінансування у 2020 році – 400 млн грн – дозволить охопити державною підтримкою 34,3 тис. учасників (у тому числі, 1854 ОСББ/ЖБК) або 180,8 тис. родин (в тому числі 148,3 тис. родин-мешканців ОСББ/ЖБК)», – йдеться у документі.

 

Впровадження енергоефективних заходів учасниками Програми дозволить забезпечити економію газу у об'ємі 81,6 млн кубометрів на рік (у тому числі 66,5 млн кубометрів – за рахунок ОСББ/ЖБК).

 

Ще 1,6 млрд грн буде спрямовано на поповнення статутного капіталу Фонду енергоефективності, який формується для надання грантів (безповоротної фінансової допомоги) для часткового відшкодування вартості заходів з енергоефективності серед багатоквартирних будинків, в яких створені ОСББ.

 

«Завданнями Фонду є розширення кола споживачів послуг з підвищення ефективності споживання енергоресурсів та реалізація проєктів з підвищення енергоефективності та енергозбереження у житловому секторі, зокрема оснащення споживачів приладами обліку енергоресурсів, утеплення та термомодернізація будівель та приміщень, оснащення тепловими котлами тощо», – зазначається у пояснювальній записці.