Поблизу «Радіозаводу» будівельна компанія «Гільдія» збудує дев’ятиповерхівку

Нещодавно одне з франківських видань опублікувало фото обнесеної парканом території поблизу «Радіозаводу» на Пасічній.

Команда побудовано зясувала що тут планується звести житлову багатоповерхівку. Орендарем земельної ділянки є ТОВ «Гільдія».

У серпні минулого року Департамент надав містобудівні умови і обмеження на будівництво. За документацією за цією адресою передбачено будівництво багатоквартирного житлового будинку, будов та прибудов приміщень громадського призначення, поверховістю – девять поверхів, площею 840 кв м на 84 квартири.

Згідно генерального плану ця територія підлягає під житлову забудову та знаходиться на межі із територією підприємства.

У 2007 році ТОВ «Гільдія» отримала від виконкому дозвіл на проектно-пошукові роботи на дві земельні ділянки – вулиця Галицька 126 та ділянки поблизу «Радіозаводу». Після цього фірма звернулася до міської ради з проханням надати дозвіл на оренду, проте депутати таке рішення не підтримали.

Однак, через суд, «Гільдії» вдалося отримати землю для будівництва. У земельному кадастрі зазначено, що право власності за компанією датується лютим 2015 року. Цільове призначення ділянки -  для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку.

Засновником ТОВ «Гільдія» є Пицьків Анатолій Васильович, а директор – Шпілька Андрій Андрійович.

Вони також керують компаніями «Проект-52», «БК Темп», «Стандарт-Є», а також «Прикарпатський благодійний фонд охорони здоров'я матері та дитини».