Пішохідний центр Буковеля створять на місці бетонного вузла і парковки


Компанія Investbukovel оголосила переможців конкурсу на кращу проєктну пропозицію розвитку ділянки в центрі Буковеля. В конкурсі перемогла українська архітектурна компанія Archimatika.

 

 

Про це порталу НЕРУХОМІ розповіли в пресслужбі Archimatika.

 

Ділянка розташовується у центрі Буковеля. Наразі, тут знаходиться бетонний вузол і велика автомобільна стоянка.

 

Проєктом архітектори пропонують:

 

- Сформувати першу комплексну забудову в Буковелі, що включатиме не лише окремі будівлі – а й логіку просторів, пішохідну інфраструктуру, якісні пабліки. Створити пішохідний центр з якісними громадськими просторами, якими вигідно вирізняються альпійські міста. 

- Сформувати компактну, співмасштабну людині забудову середньої поверховості з акцентами підвищеної поверховості лише на візуальних осях. 

- Наблизивши готелі різного класу до спусків, вдасться зробити центр більш жвавим і скоротити маятниковий автомобільний трафік. Існуючі паркомісця буде перенесено у новий паркінг ємністю.майже в 1000 місць.

 

“Буковель — центр туризму загальнонаціонального значення. За кількістю відпочиваючих, він давно перестав бути селом і розростається у справжнє гірське місто. Це створює багато нових викликів. До сьогодні на них відповідали хаотичною точковою забудовою”, – пояснив головний архітектор креативного відділу Archimatika Микола Морозов.

 

 

Усі вуличні простори буде відкрито для широкого загалу відвідувачів. Обмежений доступ матимуть лише внутрішні подвір’я готелів – їх буде піднято на стилобат. 

 

В’їзд автівок на територію комплексу проєктом не передбачено. Під’їхати до потрібної будівлі можна через підземний паркінг. 

 

“Старі гірські міста завжди мають центр, що формує оточуючу забудову. Провівши дослідження найкомфортніших гірських міст, ми вивели основні принципи та правила їх формування. Застосувавши цей досвід, ми хочемо створити комфортний, якісний центр і для Буковеля”, – додав Морозов.