Персональна відповідальність усіх причетних та накладення вето. Результати прес-конференції громадських активістів.

Учасники заходу оголосили свій та план дій та основні вимоги до влади, з приводу скандальних питань, ухвалених міською радою.

 На прес-конференції, що відбулася сьогодні, активісти оголосили, що добиватимуться персональної відповідальності усіх депутатів, що голосували за скандальні рішення. Також вони закликають мера, одуматись та накласти вето, доки ще є така можливість.

 Як представники громади, так і представники громадських організацій висловились одностайно проти житлової забудови промзони Крайківського-Макогона-Промислова. Їх позиція в цьому питанні є доволі принциповою, оскільки, крім ігнорування думки жителів, мало місце грубе порушення законодавства. Вони висловили думку, що влада міста діє не в інтересах громади, а на користь певних політичних чи бізнесових кіл. З іншого боку, жителі стверджують, що існучі будинки 100-річної давності не витримають сусідства із 16-ти поверхівками. Тому владі висловили пропозиції облаштувати натомість зелену зону, спортивні об'єкти, або ж використати території за призначенням, тобто віддати промисловому підприємству. На користь останньої думки, стверджувалося, що на територія все ще збереглася певна промислова інфраструктура.

 Окрім цього, Керівник ГО “Спілка добровольців АТО Прикарпаття” Василь Андріїв зачепив тему земельної ділянки в районі Пасічної-Целевича. Більше 2 га міська рада передала, за його словами, правонаступнику скандального "Екстіму" підприємству "Передмістя 2000". Дане підприємство погрузло в боргах і перебуває в процесі ліквідації. А отже, воно не здатне вести забудову.  Фактично, цим рішенням влада поставила хрест на проекті соціального житла для 100 сімей учасників АТО.  Для реалізації цього проекту мали виділити частину земельної ділянки, яка передана фірмі "Передмістя 2000". Тепер навряд чи буде завршена скандальна недобудова, що знаходиться на іншій частині цієї земельної ділянки, в яку вже роками не можуть в'їхати люди.

 Під час спілкування із журналістами, активісти неодноразово висловлювали думку, що це перші прояви диктатури.

 Представники громадських організацій та місцеві жителі заявили, що з приводи прийняття незаконних рішень, вони звертатимуться до суду, прокуратури та СБУ. Також, серед їх планів є звернення до народних депутатів, обраних від нашого краю, по даним питанням.

 Представники громади заявили, що по даним питанням мають понести особисту відповідальність головний архітектор міста Дмитро Нижник, ті депутати, що голосували "за", а також мер нашого міста.

 Серед своїх вимог вони зазначили накладення вето міським головою Русланом Марцінківим на скандальні рішення, а також скликання у двотижневий термін позачергової сесії міської ради.

 Однак, по завршенню прес-конференції ці вимоги вручити особисто пану Марцінківу активісти не змогли. Останній відбув у відрядження в Тернопільску область.