Особа, пов’язана з власниками курорту «Буковель», купує будівлю в центрі Івано-Франківська за 61,6 млн грн


Відбувся аукціон із продажу Івано-Франківського науково-дослідного та проектного інституту землеустрою, у торгах взяли участь 23 учасники.

 

Про це Mind стало відомо з даних на сайті «Прозорро.Продажі», пише MIND.

 

Під час аукціону ціна лоту зросла у 22 рази – з 2,79 млн грн до 61,6 млн грн, таку суму запропонувало ТОВ «Готель Арт Менеджмент» Володимира Човганюка.

 

Актив знаходиться за адресою м. Івано-Франківськ, вул. Академіка Сахарова, 34.

 

Основним видом діяльності підприємства є дослідження та експериментальні розробки у сфері інших природних і технічних наук, а саме: обстежувальні, вишукувальні, топографо-геодезичні, картографічні, проектні та проектно-вишукувальні роботи, що виконуються з метою складання документації із землеустрою відповідно до Закону України «Про землеустрій».

 

До об’єкта приватизації входить нерухоме майно (адміністративний корпус) загальною площею 1 880,6 м². Функціональне використання – будівлі для офісних та адміністративних цілей та інші, що може бути вдало використано інвестором для розміщення вже мебльованих та оснащених офісною технікою торговельно-офісних приміщень. Але попри виклики воєнного стану, Інститут за основним видом діяльності зміг закінчити 2023 рік з чистим прибутком 94,9 тис. гривень, що свідчить про перспективність розвитку цього напрямку бізнесу.

 

На балансі об’єкта приватизації обліковується 553 одиниці рухомого майна у складі: обладнання, меблі, інвентар тощо.

 

За даними YouControl, ТОВ «Готель Арт Менеджмент» було засновано 21 листопада 2023 року, розмір статутного капіталу компанії становить 100 тис. грн, компанія належить Володимиру Човганюку.

 

Йому також належить 16% у ТОВ «Амбіком», за даними YouControl, ще 47% компанії належить Вікторові Шевченку, рідному брату ексгендиректора ТК «Буковель» Олександра Шевченка.