У Франківську не можуть знайти покупця на комерційні приміщення по вулиці Мазепи

Фонд гарантування вкладів ніяк не може продати комерційні приміщення по вулиці Мазепи, у районі колишньої трикотажної фабрики. У лютому нерухомість вже виставлялась на аукціон та безрезультатно. Відтак, повторні торги пройдуть у червні. Початкова ціна лоту залишилася без змін і складає 40,7 млн грн.

Днями на сайті Фонду гарантування вкладів з’явилося оголошення про повторний продаж на електронних торгах активів «Банку Форум» у місті Івано-Франківську.

 

Мова йде про комерційні приміщення по вулиці Мазепи, 168. Нерухомість виступає у якості застави по кредитному договору. Підприємство, що є власником об’єктів, діюче, але з 2014 року перестало платити по кредиту. Тепер його заборгованість перед «Банком Форум» складає 124, 87 млн грн.

 

На електронні торги виставлено приміщення торгового центру, загальною площею 13 062,8 кв. Будівля має 4 поверхи. На першому із них, площею 3 311,50 кв. м, розмістилася продуктова мережа «Сільпо». Другий і третій поверх, з площами відповідно 3 425,1 кв. м та  3 418,40 кв. м, теж здаються в оренду. Останній, четвертий поверх (2 858,40 кв. м), пустує. Окрему площу займає трансформаторна - 49,4 кв. м.

  

В описі до лоту йдеться, що торговий центр введено в експлуатацію в 2005 році. Він обладнаний системою відеоспостереження, протипожежною системою та системою клімат-контролю. Також в приміщенні знаходяться пасажирські та вантажні ліфти, зони відпочинку і дитяча кімната. Поруч з комплексом є стоянка на 200 паркувальних місць.

 

 

Також з молотка мають піти приміщення супермаркету електроніки, що знаходиться по-сусідству з торговим центром. Їх ввели в експлуатацію в 2010 році. Загальна площа об’єкта - 3 559,4 кв. м. Супермаркет електроніки здається в оренду мережі з продажу побутової техніки «Comfy» та будівельному супермаркету "Лео Кераміка". Одноповерхова споруда обладнана всіма необхідними комунікаціями (електропостачання, водовідведення, система кондиціонування і підігріву, протипожежна система).

 

 

Для обслуговування заставних приміщень підприємство орендує у міської ради дві  земельні ділянки загальною площею 1,52 га. Раніше на цій території розміщувалась Івано-Франківська трикотажна фабрика.

 

Сам аукціон відбудеться 7 червня. Початкова ціна лоту складає 40,7 млн грн.