Основні вподобання новоселів при виборі житла в Івано-Франківську

Останні роки характеризуються кардинальним переворотом у свідомості покупців квартир, особливо на первинному ринку житла. Замість «престижного» середмістя вони дедалі частіше надають перевагу помешканням у спальних мікрорайонах.

Традиційні переваги проживання у центрі великого міста зараз зведені нанівець із-за шуму багатолюдних вулиць, щільної забудови, вихлопних газів автомобілів у повсякденних заторах і т.п. Через дорожнечу землі у середмісті ціна новозбудованого житла в мікрорайонах є відчутно вигіднішою, що є вирішальним аргументом для багатьох покупців, особливо молодих родин. 

Околиці сучасних міст характеризуються розвиненою соціально-побутовою та транспортною інфраструктурою, котра нівелює фактор віддаленості від центру міста і водночас значно підвищує комфортність та зручність проживання мешканців.

Наприклад, в Івано-Франківську яскравим прикладом такого мікрорайону є «Каскад», розташований між мальовничими Вовчинецькими горами та відпочинковою зоною річки Бистриці Надвірнянської. Регулярне тролейбусне та автобусне сполучення дозволяє мешканцям Каскаду безперешкодно дістатися всіх районів міста. У мікрорайоні є три церкви, гімназія, три школи, три дитячі садки, дві дитячі та доросла поліклініки, спорткомплекс, продовольчий ринок, торгівельні центри «Арсен» та «Епіцентр» тощо.

Тож не дивно, що мікрорайон продовжує активно розбудовуватись. Серед новобудов увагу покупців привертає насамперед сучасний «Квартал Левада». Цьому сприяють перевірена досвідом репутація забудівника та оригінальний дизайн фасадів, зручне планування квартир і вигідні цінові пропозиції. Словом, можна з упевненістю стверджувати, що життя на Каскаді стає привабливішим, ніж у середмісті Івано-Франківська.

kaskad2

 

 

kaskad7