Оренда квартири чи купівля власної? Що вигідніше?

Серпень-вересень чи не найгарячіший період на ринку нерухомості. І питання вибору між орендою та купівлею житла стає актуальним саме в цей час.

Щоб дати вичерпну відповідь, що ж все-таки вигідніше, Аналітичний центр будівельної компанії «Благо» дослідив усі за і проти кожної зі сторін та поділився власним досвідом.

 

Дім «напрокат»

Оренда квартири зазвичай потрібна людям, котрі оселяються на певний період часу, а згодом планують змінити місце проживання. Обирати даний варіант житла вимагають певні обставини: навчання, сезонні роботи, відрядження, туризм чи відпочинок. Тому потенційними орендарями є студенти,заробітчани ( сезонні робітники), іноземці,  туристи. Для них орендоване житло є зручною альтернативою, відповідає їхньому ритму життя та не зобов‘язує до додаткових витрат на ремонт чи купівлю меблів.

 

 

«Мій дім - моя фортеця»

Ті люди, які планують оселитися на постійній основі, зазвичай обирають придбання власної нерухомості. Це насамперед молоді сім‘ї, бізнесмени, пенсіонери. Вигода від купівлі власного житла полягає у наступному: інвестиція в майбутнє, фінансова стабільність; індивідуальне планування, дизайн, власні меблі та стиль квартири; відсутність загроз виселення чи шахрайських операцій.

 

Попри те, що купівля житла - дороге задоволення, існує кілька способів придбати власне нерухоме майно на вигідних умовах. Забудовники пропонують безвідсоткові програми розтермінування, за якими покупець виплачує домовлену суму частинами упродовж кількох років.

  

Не секрет, що вигода при виборі нерухомості залежить від суми витрат. Щоб краще усвідомити, який варіант буде вигідним, варто скористатися європейським «правилом 10-ти», яке твердить, що сума оренди житла за десять років повинна дорівнювати вартості самого житла. Якщо ця сума вища - квартиру потрібно купляти, якщо нижча -  вигідніше буде орендувати.

 

Отже, робимо висновок, що оренда чи купівля квартири - вибір індивідуальний і залежить від життєвих пріорітетів та обставин. Вигода кожної операції виключно в тому, що саме потрібно конкретній людині - тимчасовий прихисток чи власний дім та стабільність.

 

Купити квартиру в Івано-Франківську на вигідних умовах можна у ЖК Паркова Алея, Comfort Park, містечко «Соборне» та сучасному районі Manhattan.