Новий бум серед трейдерів з нерухомості: як інвестори заробляють на паркомісцях


Вже тривалий час найвдалішим варіантом капіталовкладення являються інвестиції в нерухомість – купівля котеджів, таунхаусів та квартир в новобудовах.

 

 

Та через постійні проблеми з паркуванням у великих містах не меншої популярності серед інвесторів набирають паркінги.

 

Чому вигідно купувати паркомісця, яка окупність такої інвестиції та на яку фінансову вигоду можна очікувати – допомогли розібратися аналітики з нерухомості.

 

У чому ж привабливість паркінгів?

 

Сучасне життя у великому місті вимагає не лише власного житла у районі, де є все необхідне. Для максимальної мобільності справжньою необхідністю став власний автомобіль. І тут одразу виникає ще одна потреба – власне місце для паркування. Адже просто залишати авто на вулиці є доволі ризиковано. Ще й погодні умови можуть дуже нашкодити. Тож кожен автомобіліст почувається спокійніше, якщо його авто під захистом і йому нічого не загрожує.

 

 

Сучасні паркінги є тим ідеальним варіантом для паркування легкового транспорту, в якому забезпечуються якісні умови для зберігання авто.

 

 

Які ж це умови?

 

Цілодобова безпека. В усіх сучасних паркінгах обовязково працюють системи відеонагляду, а вхід обмежений воротами. То ж доступ до паркінгу мають лише власники паркомісць. А це означає, що людина з вулиці не може потрапити всередину, тому і нашкодити автомобілям теж не матиме можливості.

 

 

Комфортний мікроклімат. Хоч автомобіль і не живий організм, але теж функціонує і для нормальної служби деталей потребує провітрювання. У спеціально споруджених паркінгах є системи кондиціонування та вентиляції. Значення температури та вологості теж в межах норми. Тож авто, яке завжди зберігається в паркінгу, прослужить значно довше.

 

А якщо додати до переліченого відсутність постійних стресів через брак місця для паркування та хвилювання, що авто знову хтось пошкодить, аргументів на користь паркінгів стає ще більше. І вони спонукають все більшу кількість людей задуматися над купівлею паркомісця.

 

Чому варто купувати паркомісце?

 

За словами фахівців аналітичного центру компанії blago, найчастіше паркомісця купуються з двох причин. Перша – для власного користування. У цьому випадку клієнти обирають місце у паркінгу у тому ж житловому комплексі, де й купили квартиру. Часто шукають паркомісця для комфортного паркування біля своєї роботи.

 

 

Друга причина купівлі паркомісця – як вигідна інвестиція. Нерідко покупці купують одразу кілька паркомісць ще на етапі будівництва паркінгу, щоб скористатися найнижчою ціною. А далі все відбувається як і з квартирами: поки будується ціна 1 кв. м поступово зростає і вартість паркомісця стає більшою. Часто буває, що інвестори купують одразу два і більше паркомісць. Одне залишають собі, а решта перепродують або здають в оренду.

 

Рахуємо можливі прибутки

 

1.                  Якщо купити паркомісце на старті будівництва паркінгу за мінімальною ціною, то після завершення будівельних робіт його вартість може зрости в середньому на 30-40%.

 

 

Для прикладу, 15 000 у. о. х 1,3 – 15 0000= 4 500 у. о. – потенційний заробіток від перепродажу одного паркомісця. Відповідно при інвестуванні в паркінг еліт-класу можна вже за 1,-5-2 роки отримати дохід 6000 у. о. І це без додаткових вкладень та зусиль!

 

2.                  Якщо купити місце в центрі міста, можна здавати його в оренду та щомісяця отримувати стабільний прибуток в сумі від 3000 грн.

 

Наведені прорахунки переконують у доцільності таких інвестицій. А враховуючи зростаючий попит на паркомісця та постійний ріст цін на їх оренду, можна очікувати на швидку окупність вкладень та чималу фінансову вигоду.