Мінрегіон планує змінити 17 будівельних норм

У Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства працюють над суттєвими змінами до ще понад 17 державний будівельних норм у сфері будівництва та облаштування міського простору.

Про це заявив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКХ Лев Парцхаладзе.

 

Зокрема, зміни розробляють до чинних державних будівельних норм, що регулюють будівництво мереж водопостачання та каналізації, системи протипожежного захисту, стоянки та гаражі для легкових автівок.

 

У вересні-жовтні запрацювали нові державні будівельні норми, які змінюють правила будівництва житлових будинків, вулиць і доріг, закладів освіти. Але у Міністерстві регіонального розвитку продовжують роботу над осучасненням будівельних норм.

 

«Ми в цьому році змінюємо біля 20 державних будівельних норм і в кожному з цих документів біля 500 суттєвих змін. Є ДБНи (Державні будівельні норми — ред.) дуже прості як зміни, які ми робимо для кожного будинку, а є ДБНи, які змінюють політику містобудівної діяльності», — заявив він.

 

Також розробляють оновлені ДБНи щодо доступності будинків і споруд для маломобільних груп населення, будівництва у сейсмічних зонах, зведення готелів, будівництва метрополітену та залізничних колій.

 

За матеріалами hromadske.tv