Незабаром у Франківську оголосять тенедер на будівництво нового моста на Пасічну

Про це повідомив начальник УКБ Роман Галіпчак під час оперативної наради.

За його словами, проект, котрий розробила львівська фірма за понад мільйон гривень вже пройшов експертизу.

 

Нагадаємо, Руслан Марцінків запевнив, що в бюджет для початку закладають 50 мільйонів гривень на будівництво мосту. Камінь під будівництво нового моста заклали ще у травні 2016 року.

 

Будівництво буде проводитись у три етапи. Першочергово розпочнеться будівництво транспортної розв’язки зі сторони вулиці Хіміків. Далі – спорудження самого мосту, будівництво шляхопроводу і транспортної розв”язки по вулиці Надрічній.

 

Загальна довжина моста становитиме 324 метри, ширина - 14,5 м., а довжина шляхопроводу – 50 м.

 

Як писало Побудовано в Франківську, Новий міст через річку Бистриця Солотвинська має з’єднати вулицю Хіміків та Надрічну в районі залізничного моста. Для цього необхідно звільнити 21 тисячу 360 квадратних метрів землі в мікрорайоні Пасічна. Це дозволить розвантажити основний міст по вулиці Галицькій та загалом оптимізувати рух у місті.

 

Івано-Франківська облдержадміністрація схвалила проектну документацію будівництва моста у лютому цього року.

 

Згідно документації, яку розробляло ТОВ «Львівський будівельний холдинг», загальна кошторисна вартість будівництва становить 259 134, 843 тис грн.

 

Сюди входять:

будівельні роботи – 206 678, 129 тис грн;

устаткування – 129, 979 тис грн;

інші витрати – 523 26, 735 тис грн.

 

За попередніми підрахунками, міст мав коштувати близько 200 мільйонів гривень.  Як бачимо, у проектній документації кошторис будівництва дещо зріс і тепер становить майже 260 млн грн.

 

У грудні 2016 року Департамент містобудування, архітектури і культурної спадщини видав управлінню капітального будівництва містобудівні умови та обмеження на будівництво моста через річку Бистриця Солотвинська та транспортної розв'язки в районі вулиць Хіміків-Надрічна.