Кошторис будівництва нового моста на Пасічну зріс до 260 млн грн

Івано-Франківська облдержадміністрація схвалила проектну документацію будівництва моста через річку Бистриця Солотвинська та транспортної розв’язки в районі вулиці Хіміків-Надрічна.

Відповідне розпорядження 8 лютого підписав голова Івано-Франківської ОДА Олег Гончарук.

 

Згідно документації, яку розробляло ТОВ «Львівський будівельний холдинг», загальна кошторисна вартість будівництва становить 259 134, 843 тис грн. Сюди входять:

 

будівельні роботи – 206 678, 129 тис грн;

устаткування – 129, 979 тис грн;

інші витрати – 523 26, 735 тис грн.

 

Згодом документацію направлять на схвалення до ДП «Укрдержбудекспертиза».

 

Як писало Побудовано в Франківську, розмови про необхідність будівництва ще одного моста через річку Бистриця Солотвинська ведуться не один рік. У травні 2016 року міський голова заклав перший символічний камінь під будівництво нової переправи, а згодом була представлена проектна пропозиція.

 

Новий міст через річку Бистриця Солотвинська має з’єднати вулицю Хіміків та Надрічну в районі залізничного моста. Для цього необхідно звільнити 21 тисячу 360 квадратних метрів землі в мікрорайоні Пасічна. Це дозволить розвантажити основний міст по вулиці Галицькій та загалом оптимізувати рух у місті.

 

Згідно проекту, довжина переправи становитиме 2 кілометри. Проте нова автомагістраль, яка з'єднає через міст вулицю Хіміків та Надрічну, розтягнеться майже на 6 кілометрів.

 

За попередніми підрахунками, міст мав коштувати близько 200 мільйонів гривень.  Як бачимо, у проектній документації кошторис будівництва дещо зріс і тепер становить майже 260 млн грн.

 

Наразі, процес будівництва у мікрорайоні Пасічна перебуває на стадії підготовки. У грудні 2016 року Департамент містобудування, архітектури і культурної спадщини видав управлінню капітального будівництва містобудівні умови та обмеження на будівництво моста через річку Бистриця Солотвинська та транспортної розв'язки в районі вулиць Хіміків-Надрічна.

 

У січні цього року стало відомо, що проект будівництва нового моста, який з’єднає мікрорайон Пасічна і центральну частину Івано-Франківська, увійшов до числа інвестиційних проектів Державного фонду регіонального розвитку. З нього, на фінансування будівництва магістральної автодороги вул. Івасюка - р.  Бистриця Солотвинська (місто) - с. Клузів - Галицьке шосе, буде виділено 509 мільйонів 42 тисячі гривень.