Нацкомісія обіцяє перерахунок газових платіжок за січень

Нацкомісія повідомила що нові газові платіжки, які споживачі отримали в січні, обраховані законно, але після затвердження нових норм споживання по ним зроблять перерахунок.

У Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) заявили, що нові платіжки за газ, які отримали українці в січні, обраховані законно і споживачі можуть здійснювати оплату за ними.

 

Про це розповів Василь Котко, голова Громадської ради НКРЕКП, повідомляє Громадське.

 

«У сьогоднішній ситуації, все, що виставлено облгазами, воно так би мовити законне. Це законна ціна на газ, законні норми споживання, які тепер суд підтвердив. Це абсолютно законні платіжки і споживачам треба, на мій погляд, за цими платіжками платити», – додав Котко.

 

Водночас, за його словами, після узгодження Кабінетом міністрів норм споживання газу, споживачам, які переплатили, кошти мають повернути.

 

«Як ця ситуація буде вирішуватись? Далі Кабінет міністрів повинен затвердити норми споживання більш-менш нормальні… і тоді облагази змушені будуть і зроблять перерахунок платіжок… Якщо була переплата, то в такому разі споживачам ці кошти мають повернути», – додав Котко.

 

Нагадаємо, у Нафтогазі повідомили, що через скасування судом нових норм споживання газу, українці, у яких не встановлено газового лічильника, отримали завищені платіжки за газ.

 

Для вирішення цієї ситуації там закликали громадян скаржитися на урядову гарячу лінію.