«Івано-Франківськгаз Збут» досяг рекордно високого рівня розрахунків за газ – 99%


На 1 червня ТОВ «Івано-Франківськгаз Збут» забезпечило рекордно високий рівень розрахунків клієнтів за спожитий газ – 99%. 

 

Такий показник розрахунків за спожите блакитне паливо перевищує показники оплати за інші комунальні послуги.

 

Досягнути таких розрахунків вдалося завдяки створенню сучасних онлайн сервісів оплати за газ та комплексу правових заходів у роботі з боржниками.

Від стану розрахунків споживачів залежать подальші розрахунки компанії з оптовим постачальником енергоресурсу – НАК «Нафтогаз України» та забезпечення газом населення.

 

Так, від початку року ТОВ «Івано-Франківськгаз Збут», як компанія-постачальник, на яку покладені державою спецобов’язки,  перерахувало групі НАК «Нафтогаз України» понад 1,9 млрд грн. Наразі доля групи Нафтогаз у ціні газу для населення становить майже 90%. 

 

 «Збільшити кількість розрахунків серед наших клієнтів нам вдалось завдяки комплексному підходу.  Передусім впровадженню нових платіжних сервісів і сучасних стандартів обслуговування.  Понад 40 тис. наших клієнтів розраховуються за газ через онлайн сервіси компанії. Зокрема розрахуватися за енергоресурс можна безпосередньо з Особистого кабінету на сайті 104.ua, мобільного додатку 104 Mobile, 104 Mobile Light, месенджера Viber чи  звичайного телефону через IVR», - каже директор ТОВ «Івано-Франківськгаз Збут» Юрій Пилипів.

 

Окрім того, компанія продовжує послідовну роботу із боржниками. Злісним боржникам припиняють поставку газу. Першим кроком до цього є письмове попередження  про припинення газопостачання. 

 

Зокрема,  з початку року було вручено 19,5 тисяч  попереджень. Від газопостачання відключено 1688 боржників. Це у 2,5 більше, ніж за аналогічний період минулого року.

 

В компанії відзначили, що 100% розрахунків за поставлений газ не вдалося забезпечити через занижені урядом норми споживання для споживачів без лічильників і свого часу введених НКРЕКП обмежень на приведення обсягів спожитого газу до стандартних умов.