На вул Незалежності поряд з архітектурною пам'яткою будують восьмиповерхівку

В центрі міста, на вулиці Незалежності, 87а триває будівництво багатоквартирного будинку - вже завершують третій поверх.

Новобудову планують зблокувати з будинком, який стоїть поруч (Незалежності, 89) - пам’яткою архітектури місцевого значення, що була збудована у 1908 році.

 

 

Ділянка площею 0.0696 га перебуває у приватній власності Качур Наталії Михайлівни, цільове призначення - Для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку з об’єктами торгово-розважальної та ринкової інфраструктури.

 

Втім, цільове призначення змінили рішенням міської ради, раніше земля призначалась для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд (присадибна ділянка).

 

Впродовж минулого року виконком тричі відмовляв у видачі містобудівної документації. Замовник отримав погодження лиш з четвертої спроби. Містобудівні умови і обмеження були видані на будівництво восьмиповерхівки.

Дозвіл на будівництво багатоповерхівки підприємиця Наталія Качур отримала в лютому цього року. 

 

Генпідрядник - ТОВ будівельна компанія "КОВЧЕГ-ІФ", яку заснував, імовірно, чоловік Наталії - Ігор Качур та Віктор Козачок.

 

За даними платформи YouControl, станом на липень підприємство існує всього 8 місяців.

 

На фото можна побачити, що активно ведеться будівництво, станом на липень вже перекривають третій поверх.