У Франківську на території військкомату зведуть будинок для учасників АТО

На земельній ділянці по вулиці Довженка, яка належить обласному військовому комісаріату, планують збудувати багатоквартирний житловий будинок для учасників АТО.

Комісія обласної ради з питань соціально-економічного розвитку, управління комунальною власністю, розвитку малого і середнього бізнесу розглянула питання про затвердження технічної документації з поділу земельної ділянки по вулиці Довженка у селі Крихівці, пише Курс.

 

Мова йде про ділянку військкомату площею 1,4 га, півгектара з якої відводиться на зведення будинку для учасників АТО.

 

Голова комісії Остап Дзеса висловив побоювання щодо прийняття такого рішення.

 

"Це дуже тонке питання. Там територія 1,4 га. Ми хочемо забрати не в будь-кого, а у військкомату півгектара поля і побудувати будинок, – сказав Дзезса. – Ми повинні убезпечитися, щоб ділки від цих справ не побудували будинок, зробили бізнес, а учасникам АТО виділили якихось 5-10 квартир".

 

Він запропонував виписати, скільки квартир отримають учасники АТО, щоб не стати заручниками нечесних маніпуляцій.

 

Олександр Левицький, депутат облради і заступник міського голови, зазначив, що замовником будівництва буде обласна спілка учасників АТО і міська рада не втручається у розподіл квартир.

 

Комісія підтримала проект рішення, але Дзеса сказав що до сесії потрібно доопрацювати питання, щоб "убезпечитися від нечистоплотних людей, які наживаються на будь-чому".