На Промприладі відновили семиметровий латунний барельєф


Декілька місяців працівники Промприладу працювали над ремонтом ще одного цінного надбання часів заводу – мистецької роботи франківського художника та колишнього працівника заводу, – Михайла Стецика.

 

У 1978 році було створено семиметровий латунний барельєф під назвою «Технічний прогрес на Прикарпатті», який 40 років прикрашав стіну одного з корпусів заводу. У роботі художникові допомагали Михайло Халак, Михайло Савчин та інші працівники заводу, передає Фіртка.

 

Для створення барельєфу знадобилося 1,5 тонни металу, 85 листів латуні, 80 кг паяльного олова, чорний метал та понад 6 місяців часу.

 

На час реновації фасаду скульптуру довелося зняти, а після створення нової системи кріплень та ремонту барельєфу – 28 грудня його повернули на місце.

 

До речі, Михайло – батько одного з резидентів та співінвестора пілотного поверху Промприлад.Реновація. Сьогодні Ярема Стецик разом з дружиною Наталією керують простором Особливі інтер'єри, який також є мистецькою майстернею, своєрідним коворкінгом для художників Івано-Франківська.

 

На жаль, 4 грудня Михайло Стецик відійшов у вічність.