Доля "Промприладу": у франківській мерії сподіваються "вбити двох зайців"

Про це йшлося на щотижневій оперативній нараді у міського голови.

Мер Івано-Франківська Руслан Марцінків зауважив, що на прикладі Локомотиворемонтного заводу можна побачити, що потрібно зберігати підприємства, мовляв вони можуть приносити прибуток, пише Фіртка.

 

«Ми ведемо переговори щодо збереження "Промприладу", але там потрібно двох зайців вбити: зберегти "Промприлад" і інновації, запроваджені там. Де місто може врятувати виробництво, будемо це робити», - сказав Марцінків.

 

Нагадаємо, в лютому «Промприлад.Холдинг» викупив повний пакет акцій івано-франківського заводу «Промприлад». 

 

Завод «Промприлад» — одне із найстаріших підприємств приладобудування Галичини. Розташований у центрі Івано-Франківська, за радянських часів завод був платформою інновацій.

 

Тут виготовляли здебільшого продукти для промисловості, але також забезпечували товарами й населення. Наприклад, тут робили парасольки, відомі на весь Радянський Союз, а також деталі для легкових авто.

 

Товари експортували в понад 20 країн світу. У 1990-х роках завод приватизували та розпродали.

 

Зараз, використовуючи величезну територію заводу, тут створюють інноваційний центр для розвитку міста в чотирьох напрямках: освіта, мистецтво, нова економіка та урбаністика.

 

Проект «Промприлад. Реновація» є прикладом імпакт-інвестування. Інвестори вкладаються в соціальну ініціативу, стають співвласниками заводу та отримують дивіденди. Упродовж реконструкції частка кожного інвестора зростає.

 

На заводі поетапно відбувається перебудова під офісні приміщення.