На Косівщини триває будівництво моста. ФОТО


Наразі триває будівництво мосту через річку Рибниця в селі Рожнів Косівського району на км 28+750 автомобільної дороги загального користування Т-09-09 Снятин-Косів-Старі Кути в рамках проєкту “Велике будівництво”.

 

Про це пише Побудовано з посиланням на пресслужбу Служби автомобільних доріг в Івано-Франківській області.

 

Зараз працівники служби ПБС влаштовують систему водовідведення, яка служитиме засобом для захисту елементів мосту від шкідливої дії зовнішнього середовища, насамперед атмосферної вологи.

 

 

“Організація відведення поверхневої води включає процес надавання дорожньому одягу поздовжніх та поперечних ухилів. Вода стікатиме з проїзної частини і тротуарів мосту в занижені місця (до бордюру) і далі трубами водовідведення скидатиметься у водоприймач-колектор”, — йдеться у повідомленні.

 

За проєктом міст матиме довжину 108 м та ширину 8 м, два тротуари.

 

На даний момент вже виконано такі роботи: монтовані залізобетонні балки прогонової будови; забетоновані прогони монолітною залізобетонною плитою; забетоновані прогони; нанесена гідроізоляція обабіч проїзної частини влаштовані закладні деталі під тротуари. розпочато встановлення бар’єрного і перильного огородження. за сприятливої погоди мостовий перехід буде заасфальтований та відкритий для проїзду автотранспорту.

 

Нагадаємо, старий міст був зруйнований повінню 2008 року. Відтоді учасники дорожнього руху користуються тимчасовим залізобетонним мостом.

 

Зазначимо, дорога Т-09-09 Снятин – Косів – Старі Кути стає частиною дороги регіонального значення Р-20 Тязів – Снятин – Косів – Старі Кути.

 

Новий автошлях оптимально з’єднає дороги Н-10 Стрий – Мамалига в селі Тязів та Р-62 Криворівня – Чернівці в селі Старі Кути та сприятиме покращенню міжобласного сполучення.