Мінрегіонбуд заборонив проектувати відкриті парковки всередині невеликих житлових комплексів

У нових державних будівельних нормах щодо містобудування заборонено організовувати автостоянки всередині невеликих житлових кварталів площею до 3 га. На думку авторів нововведення, це сприятиме підвищенню безпеки та комфорту жителів, які там мешкають.

В’їзд всередину таких невеликих нових житлових кварталів дозволяється лише автомобілям швидкої допомоги, пожежній та іншій спецтехніці.

 

Постійні та гостьові паркомісця у житлових кварталах повинні розташовуватися з боку вулиць, проїздів або у підземних чи надземних багатоповерхових автостоянках.

 

Як раніше повідомляла команда "Побудовано",  Україні на законодавчому рівні з 1 вересня 2018 року почали обмежувати будівельні об'єкти в частині проектування. У Мінрегіонбуді кажуть, що зміни впроваджуються з метою безпеки

 

Також у новому ДБН удосконалено вимоги до безпечного проектування внутрішньодворових територій для створення умов проїзду спеціальної техніки у двір новозбудованого ЖК.

 

Тепер у нових житлових будинках від 9 поверхів та від 5 поверхів у будівельних проектах громадськї забудови необхідно проектувати вільні проїзди з усіх сторін.

 

Для об'єктів меншої поверховості їх можна передбачати з однієї поздовжньої сторони.

 

Читайте також: