Квартири у Франківську: статистика ціноутворення та переваги


Одне з найдоступніших та найбільших міст на заході України – це Івано-Франківськ.

Тут є велика кількість інфраструктурних об'єктів, компаній та виробничих об'єктів, що дозволить знайти роботу та з комфортом жити. Тим більше, нерухомість більш ніж доступна і якщо порівнювати з багатьма містами України, тут одні з найдоступніших цін на квартири.

На даний момент середня ціна за квадратний метр складає 796 доларів. На вибір представлені квартири в Івано-Франківську із площею від 35 до 161 квадратних метрів. В основному житло запропоновано у будинках на 10 поверхів, тому доступний на вибір будь-який варіант квартири. Середня вартість квадратного метра виключно первинного житла становить 28 500 гривень, хоча на початку року ціна починалася з 23 400 гривень. Первинного житла на вибір достатньо, тому завжди є що знайти.

Особливості ціноутворення

Пошук вторинного чи первинного житла практично не відрізнятиметься за критеріями відбору та параметрами. У будь-якому випадку враховуватимуться такі фактори:

• загальний стан житла;

• етап будівництва (первинний ринок);

• район міста;

• поверховість та тип будівлі;

• загальна та житлова площа;

• транспортна та соціальна інфраструктура.

Розглядаючи Івано-Франківськ для покупки квартири можна відзначити, що це місто універсальне за багатьма параметрами. Тут є достатня кількість театрів, музеїв, супермаркетів, лікарень, шкіл та дитячих садків. Транспортна інфраструктура добре налагоджена.

Ціни на квартири

Середня ціна за квадратний метр становить 796 доларів, а загалом вартість середнього обсягу – 49000 доларів. Найбільшою популярністю користуються об'єкти в ціновому діапазоні близько 50000 доларів, це можуть бути новобудови на 1-2 кімнати або вторинне житло на 2-3 кімнати з хорошим ремонтом і розташуванням.

Ціни також відрізняються в залежності від району. Найдешевші ціни в селі Загвіздя, яке є передмістям Івано-Франківська. Середня вартість квадратного метра складає 479 доларів. Найвища ціна в історичному районі Кант – 855 доларів. За останні 24 місяці вартість більшості об'єктів залишається без змін.

Актуальність квартир

Популярністю користуються об'єкти, розташовані в житлових комплексах з власною інфраструктурою, підземним паркінгом та достатньою кількістю паркомісць. У таких комплексах також будуть магазини, спортивні майданчики, а деякі забудовники взагалі будують школи та дитячі садки, що підвищує комфорт для мешканців.