Івано-Франківський локомотиворемонтний завод виставлять на продаж

Завод був заснований ще півстоліття тому. У його розпорядженні виробничі приміщення та чимало устаткування, а також земельна ділянка площею майже у 10 га. Відтак початкова ціна лоту - 33,92 млн грн.

Кабінет міністрів України затвердив умови продажу державного пакета акцій ПАТ "Івано-Франківський локомотиворемонтний завод" в розмірі 99,5% статутного капіталу, пише Інтерфакс-Україна. 

 

Умови конкурсу передбачають, зокрема, збереження видів діяльності підприємства, своєчасну сплату податків, зборів та інших платежів, оновлення основних засобів - модернізацію ливарного виробництва, верстатного парку для обробки металу, ковальсько-пресового обладнання і устаткування для виготовлення шестерень на підставі програми, розробленої і затвердженої покупцем.

 

Така програма повинна бути затверджена не пізніше шести місяців з дати списання пакета акцій з рахунку Фонду держмайна України. Покупець також зобов'язаний оновлювати інформаційно-програмне забезпечення ПАТ, освоювати нові види продукції, а також протягом п'яти років забезпечити зростання обсягів реалізації.

 

Конкурс пройде за принципом аукціону. Початкова ціна лоту - 33,92 млн грн. При цьому номінальна вартість заводу становить 19,46 млн грн.

 

ПАТ "Івано-Франківський ЛРЗ" заснований в 1866 році. Основна спеціалізація - ремонт колісних пар і формування нових, а також виготовлення автомотрис. Завод має в своєму розпорядженні земельну ділянку площею 9,69 га.

 

Станом на початок 2017 року кредиторська заборгованість ПАТ становила 21,1 млн грн, в тому числі перед бюджетом - 2,31 млн грн, по виплаті заробітної плати - 1,15 млн грн. Дебіторська заборгованість перевищує 20 млн грн, в тому числі 18,9 млн грн - заборгованість за продукцію і послуги.

 

Середньооблікова кількість працівників заводу на 1 квітня поточного року - 270 чоловік. Статутний капітал ПАТ становить 19,56 млн грн.