Франківці подали понад сотню пропозицій щодо внесення змін до генплану міста

В Івано-Франківську завершилась процедура збору пропозицій до проекту коригування генерального плану міста, яка тривала до 1 вересня.

Загалом місто отримало 138 пропозицій від мешканців щодо коригування генплану. Про це на своїй сторінці у мережі Фейсбук повідомив міський голова Руслан Марцінків.

 

«Далі всі ідеї опрацьовуємо і прийнятні подаємо на слухання виконавчого комітету. Підтримані пропозиції внесемо в нову редакцію генплану, по тому документ пройде громадські слухання, а заключним етапом розгляду стане перший в Івано-Франківську місцевий референдум», - йдеться у повідомленні.

 

Нагадаємо, спірні питання розглядатиме спеціальна комісія, після чого узагальнені пропозиції винесуть на розгляд міськвиконкому. Ухвалені узгоджені рішення передадуть проектній організації для врахування у проекті генплану, який вона повинна представити до 1 грудня.

 

Потім впродовж ще двох місяців проект генплану обговорюватиметься на громадських слуханнях у різних мікрорайонах міста, під час яких мешканці також зможуть висловлювати до нього свої зауваження та пропозиції.

 

На початку березня наступного року у Івано-Франківську вперше планують провести так зване консультативне опитування (фактично місцевий референдум) щодо проекту генплану, після чого документ винесуть на розгляд міської ради.