Франківський котельно-зварювальний завод продали на аукціоні за 2,6 млрд грн


Відбувся аукціон із продажу єдиного майнового комплексу Івано-Франківського котельно-зварювального заводу. Переможцем стало приватне підприємство “Вестхім”. Воно запропонувало за нього майже 2,6 млрд грн.

 

Про це йдеться на сайті аукціону Prozorro продажі.

 

Всього в аукціоні взяли участь 13 учасників. Серед них – акціонерне товариство “Івано-Франківський локомотиворемонтний завод”. Раніше міський голова Руслан Марцінків повідомляв, що місто візьме участь в аукціоні, адже це хороша зона для промислового розвитку.

 

Завод створений в Івано-Франківську на базі фронтової авторемонтної майстерні для оновлення автомобільної техніки. Почав діяти у 1945 році. Спочатку мав назву “63-й котельно-зварювальний завод”. Пізніше перейменований в Державне підприємство Міністерства оборони України «63-й котельно-зварювальний завод».

 

А 29 грудня 2010 року підприємство виведено з підпорядкування Міністерства оборони України та включено до складу державного концерну «Укроборонпром». У 2019 році прийнято рішення про приватизацію державного підприємства “Івано-Франківський котельно-зварювальний завод”. До приватизації ДП “ІФ КЗЗ” перебувало в банкрутстві, справа про банкрутство припинена 28. березня 2019.