У Франківську міська влада визначила земельні ділянки, які підуть з молотка

В Івано-Франківську впродовж року активно проводять аукціони з продажу земельних ділянок. Останній із них пройшов у жовтні. Тоді бюджет отримав додатково 124 тисячі гривень за продаж земельної ділянки по вулиці Коновальця. Ще одну ділянку, що знаходиться поруч, передали в оренду терміном на 10 років, з річною платою у 9 тисяч гривень.

На сайті міської ради з’явився черговий проект рішення «Про проведення земельних торгів», який буде розглянуто на сесії. У документі пропонується включити до переліку земельних ділянок комунальної власності, які виставляються на торги, два об’єкти.

 

Першою йде земельна ділянка, розташована на вулиці Пасічна, навпроти будинку №20. Територія призначена для влаштування та обслуговування відпочинкової зони. Її площа становить 0,12 га. Згідно даних кадастрової карти цільове призначення земельної ділянки - для будівництва та обслуговування інших будівель громадської забудови.

Наступною зазначена земельна ділянка, площею 0,1 га по вулиці Івасюка, біля садового товариства. Територія виставлятиметься на торги для влаштування виставкового майданчика, без будівництва капітальних споруд. Згідно даних кадастрової карти, цільове призначення земельної ділянки - для будівництва та обслуговування інших будівель громадської забудови.

Після того, які рішення отримає «добро» від міської ради, конкурсна комісія визначить початкову вартість та виконавця аукціону.

Також у проекті рішення йдеться про підготовку документації із землеустрою для ще трьох лотів, які згодом включать до списку територій, які виставляються на торги.

Зокрема, це земельна ділянка по вулиці Богдана Хмельницького 57, площею 0,22 га. На аукціон виставлятиметься право оренди на цю територію для влаштування автостоянки.

Далі йде земельна ділянка площею 0,06 га, розташована на вулиці Івасюка, поруч садового товариства «Бистриця Надвірнянська». Її планують передати у приватну власність для обслуговування будівель торгівлі.

Насамкінець зазначена земельна ділянка на вулиці Хриплинська поруч АЗС, площею 0,054 га. Територію планують продати у приватну власність для будівництва та обслуговування громадських будівель.