Експерт дала прогноз щодо ринку первинної нерухомості на 2020 рік


Наступного року попит на житло на первинному ринку може зрости. Про це заявила керуюча партнерка бізнес-асоціації RED Community Тетяна Шульга-Забєльська, повідомляє УНН з посиланням на журналі Бізнес.

 

За її прогнозом, у 2020 році триватиме процес перерозподілу існуючого попиту на первинне житло, а також його ймовірне збільшення за рахунок впровадження більш лояльних умов розтермінування, а саме збільшення тривалості безвідсоткового періоду в середньому від 1 до 1,5 років і терміну кінцевого погашення до 40-42 місяців.

 

"За умови політичної та економічної стабільності, у 2020 році ключовими при реалізації того чи іншого проєкту, разом з лояльними умовами придбання, стануть якісні характеристики майбутнього ЖК: створювані об’єкти інфраструктури, сучасні планування, наявність рекреаційних зон тощо", – вважає Шульга-Забєльська.

 

Нагадаємо, забудовники відзначають, що для інвесторів стає важливою не лише вартість, але і розташування та якість житла, розвиненість інфраструктури.

 

"Важливими для людей є вартість, місце розташування, зручність розв'язок, розвиненість інфраструктури і навіть поверх, тому що хтось любить вище, а комусь лише на 5-6 поверсі зручно. Сьогодні потреба людей у власному якісному житлі велика, і ми як ніхто інший можeмо її задовольнити", - розповіла директор Департаменту маркетингу та продажів ПрАТ "ХК "Київміськбуд" Тетяна Маркова.