ДП "Івано-Франківський котельно-зварювальний завод" віддасть в оренду приміщення цеху №4 площею 4500 м2

Державне підприємство «Івано-Франківський котельно-зварювальний завод» оголосило намір здати в оренду приміщення цеху №4 площею 4500 квадратних метрів, що знаходиться за адресою вулиця Хриплинська, 11.

Підприємство провело незалежну оцінку вартості майна. Вона визначила, що вартість приміщення цеху становить 6 мільйонів 298 тисяч 506 гривень і 27 копійок. Згідно незалежної оцінки, вартість 1 квадратного метру становить 1400 гривень або 57 доларів США.

«Івано-Франківський котельно-зварювальний завод» планує здати нерухомість по вул. Хриплинська, 11 в оренду терміном до 3 років.

Бажаючі орендувати 4500 м2 нежитлової нерухомості, можуть подати заяви про оренду на адресу державного підприємства. Прийом заявок стартує з 12 серпня.

У разі надходження двох і більше заяв на обєкт оренди, буде оголошено конкурс на право оренди відповідно до вимог закону «Про оренду державного та комунального майна». Якщо бажаючий орендувати приміщення цеху №4 виявиться лише один суб’єкт господарювання, він одразу отримає нерухомість.

Раніше «Перша українська міжрегіональна товарна біржа» проводила торги з продажу двох об’єктів нерухомості «Івано-Франківського котельно-зварювального заводу». Реалізація майна відбувалася в рамках виконання плану санації підприємства. Тоді розігрували приміщення заводської їдальні площею 2 тисячі 803 метра квадратних і побутові приміщення цеху №6, загальною площею 18 тисяч 155 метрів квадратних.

 

Ще в 2014 році в «Укроборнпромі» говорили, що борги і банкрутство підприємства були штучно створені з метою його знищення та розпродажу активів за безцінь, а протягом останнього десятиліття керівництвом держави та Міністерства оборони України системно знищувався оборонний потенціал цілої  країни.


 

Довідково.

Державне підприємство «Івано-Франківський котельно-зварювальний завод»  державне підприємство з повним циклом виготовлення виробів, великим об'ємом експериментальних та дослідних робіт, і володіє сучасною технологією машинобудування.

Створено завод в Івано-Франківську на базі фронтової авторемонтної майстерні для оновлення автомобільної техніки, почав діяти відразу ж після війни, в 1945 році. Спочатку носив назву 63 котельно-зварювальний завод. Пізніше перейменований в Державне підприємство Міністерства оборони України «63 котельно-зварювальний завод».

29 грудня 2010 року підприємство виведено з підпорядкування Міністерства оборони України та включено до складу державного концерну "Укроборонпром".