Держземагенство не може - суд допоможе!

Не можете отримати дозвіл на складання проекту землеустрою? Звертайтеся до суду! Віднедавна шанси оскаржити таке рішення суттєво зросли.

Нещодавнє рішення Вищого адміністративного суду України, може допомогти усім, хто отримує невмотивовану відмову на складання проекту землеустрою для відведення земельної ділянки.

У травні цього року в справі №К/800/32729/15, Вищий адміністративний суд України, зобов'язав держземагенство надати дозвіл на складання проекту землеустрою для відведення земельної ділянки. В рішенні суду зазначено, що відмова відповідним органом на складання даного документу була невмотивована, а отже мало місце порушення прав позивача.

Таке рішення для українського судочинства є прецедентним, оскільки вважалося, що видача дозволу - це виключне право держземагентства. Фактично, цим рішенням зруйновано монополію даного органу на видачу дозволів та погоджень щодо розроблення проектів землеустрою про відведення земельних ділянок із земель державної або комунальної власності.

Якщо ви отримуєте невмотивовано відмову держземагентства, то пропонуємо Вам ознайомитися із цією справою і реєстрі судових рішень та йти до суду - відновлювати порушені права. Однак не забувайте, що без консультації адвоката чи юриста Вам не обійтись.

Джерело: protokol.com.ua