Депутатам втричі збільшать компенсацію за оренду житла

Апарат Верховної Ради вирішив збільшити з 1 вересня розмір щомісячної грошової компенсації депутатам для оренди або наймання готельного номера на 190 гривень до 650 гривень на добу.

Про це сказано в рішенні комітету Ради з питань регламенту й організації роботи парламенту, передають Українські Новини.

 

14 липня комітет розглянув листа виконуючого обов'язки керівника апарата Ради Петра Боднара і з'ясував, що компенсація вартості оренди житла здійснюється виходячи з вартості одномісного однокімнатного номера готелю "Київ" із розрахунку 460 гривень на добу, що був актуальний понад три роки тому.

 

Поряд із цим, з моменту затвердження такого розміру компенсації зросли комунальні тарифи (на електроенергію, теплопостачання, гаряче водопостачання й водовідведення тощо), а також мінявся розмір мінімальної заробітної плати.

 

За розрахунками апарата Ради, на сьогодні середня вартість номера становить близько 650 гривень на добу.

 

У підсумку регламентний комітет погодився із пропозицією апарата парламенту збільшити розмір компенсації депутатам за оренду житла з 460 до 650 гривень на добу.

 

Окрім того, комітет дозволив апарату встановити з 3 липня розмір видатків на забезпечення відряджень помічників-консультантів депутатів у сумі 400 гривень на місяць.