Де купити нерухомість у 2022 році: ТОП-5 найкращих міст


Щороку міжнародна компанія Property Guides складає рейтинг найпривабливіших країн для купівлі нерухомості. Й 2022 – не виняток.

 

Компанія представила 22 країни, де, за їхніми прогнозами, вигідно купувати житло. Розповідаємо про п'ятірку, яка очолила рейтинг, пише Побудовано з посиланням на Нерухомість 24.

 

Малага (Іспанія)

 

Курортне іспанське місто налічує чимало експатів з усього світу. І не дарма. Згідно з опитуваннями, це одне з найбільш гостинних міст Іспанії. Середземноморський клімат Малаги передбачає тривале, спекотне, сухе літо і м’яку зиму, що робить його ідеальним місцем для відпочинку на пляжі. А ще це рай для любителів гольфу з більш ніж 50 полями за декілька хвилин їзди від міста.

 

Афіни (Греція)

 

Інвестори обирають Афіни через дешеве житло / Фото unsplash Нещодавнє опитування, проведене RAJA, визнало Афіни найкращим місце для переїзду у 2022 році. Аналітики вивчили низку факторів: рівень зайнятості, безпека, вартість життя та охорона здоров’я. У ході аналізу вияснилося, що орендна плата в Афінах на 135% нижча, ніж у Великій Британії, а продукти недорогі та натуральні.

 

Клонакілті (Ірландія)

 

У 2021 році понад 2 400 людей взяли участь у опитуванні, щоб визначити "Найкраще місце для життя в Ірландії". Фаворитом виявилося містечко Клонакілті. Судді оголосили його "прогресивною спільнотою, яка виступає за інклюзивність і різноманітність", а також "новаторським містом, яке можна розглядати як зразок для інших міст у всьому світі".

 

Це перше в Ірландії місто, яке отримало відзнаку за скорочення вуглецевого сліду та відкритий доступ до піщаних пляжів, натуральних фермерських продуктів і кави.

 

Остін (Техас, США)

 

Остін – одне із найзеленіших міст США Остін – одне із найзеленіших міст США. Під час пандемії більше ніж 150 компаній, у тому числі Apple, Dell, Tesla оголосили про намір переїхати в Остін, або заявили, що будуть створювати більше робочих місць у цьому місті. Остін – одне із найзеленіших міст США з найбільшою кількістю велосипедистів, величезним вибором кафе і ресторанів.

 

Апулія (Італія)

 

Апулія, яку часто називають "новою Тосканою", швидко набирає популярності серед емігрантів, які полюють за недорогим життям і чудовими пляжами. Одна з головних особливостей міста – тут все ще можна знайти заміські будинки всього за 30 тисяч євро, хоч і доведеться вкластися в ремонт.

 

Також до рейтингу увійшли Лімож (Франція), Порту (Португалія), Нікоя (Коста-Рика), Мюнхен (Німеччина) та Аделаїда (Австралія).