Будівельна компанія "Альфабуд" майже 10 років зводить торговий центр

На вулиці Незалежності,130

Земельну ділянку на якій проводиться будівництво орендує ТзОВ«Альфабуд». Згідно кадастру цільове призначення цієї землі – розміщеняя будівель роздрібної торгівлі та комерційних послуг. 

На чинному генплані міста територія будівництва належить до територій зелених насаджень загального користування.

Архітектурно-планувальне завдання ТзОВ «Альфабуд» Департамент містобудування видави у 2008 році. Містобудівні умови та обмеження на І та ІІ черги будівництва житлової багатоповерхівки –  у грудні 2013 року. Дозвіл на зведення ІІІ черги, компанія отримала у лютому 2014 року. 

Будівельна компанія «Альфабуд» до 2008 року планувала будівництво торгового центру на ділянці за адресою вул. Незалежності, поруч будинку №130. Рішення  про надання дозволу на проектнопошукові роботи міськвиконком прийняв у грудні 2006 року.

2009 році міська рада Івано-Франківська ухвалила рішення про продовження оренди земельної ділянки по вул. Незалежності на 3  роки, для будівництва торгового центру із закладами громадського харчування і офісними приміщеннями.

Засновником фірми «Альфабуд» є Зварищук Володимир Мирославович. Він також є співзасновником будівельної компанії «Альфабуд- Сервіс», «Будінвестсервіс», «Актив Сервіс» та «Віст-Тур».

Нагадаємо, що фірма «Віст-Тур» планувала звести торговий центр на вул.Мазепи напроти супермаркету «Сільпо». Планам фірми завадила міськвиконком, який скасував містобудівні норми та обмеження.