Будинок на острові каналізації: у Франківську люди проти будівництва колектора


У місті Івано-Франківську по вул. Витвицького, правильніше, у напівзакритому дворику між двома будинками, розпочалось грандіозне будівництво каналізаційного колектора під вікнами будинку №28 в інший мікрорайон.

 

Про це пише Фіртка з посиланням на мешканця будинку Антона Костишина.

 

"Мотивація здійснення добра і досягнення не протестності мешканців пояснюється несправністю теперішньої каналізаційної мережі у дворі будинку. Слід зазначити, що діюча понад 22 роки мережа, коли зданий у експлуатацію будинок жодного разу і зараз не давала істотних збоїв, а незначні, як і інші у місті.

Нова мережа спланована і погоджена відповідними структурами влади (яка має піти у небуття із такими діями), під вікнами будинку (варто подивитись), нібито для його мешканців з іншого боку будинку, де розміщені клумби і давно посаджені дерева.

У проектно-технічній документації,  навіть для задурювання,  що здійснюється усно і показується назва вулиці, нібито роботи на інших об’єктах міста не прив’язуються до назв прилеглих територій, не передбачено виводи каналізації із підвалу на інший бік будинку (нереально), розміщеного на залізобетонних блоках. Діючі виходи у мережу тепер, сплановані і виконані будівельниками у двір, де при необхідності треба чи можна, як і всюди, замінювати старі труби у каналах, одна з яких уже замінена півтора року тому на нову, а не обдурювати протестних людей для щасливого майбутнього і не вводити стоки з інших незапланованих об"єктів, мікрорайонів", - розповідає франківець.

 

Глибина траншей 3 метри і колодязів діаметром понад метр.

 

"Це під вікнами створить прекрасну панораму із пікантним запахом  замість дерев і квітів, давно посаджених мешканцями. До мережі зараз тихенько підключається інший об’єкт, розміщений на розі вулиць Пасічної - М.Витвицького.

Міська влада і нахабний Водоканал, що заявляє про законність будівництва на відстані  трьох метрів від житла (можна подумати, що мешканці будуть щасливіші і буде менше запаху, коли об’єкт буде на відстані  4,5.....або 10 м), не погодила питання із жителями приватизованого житла, які платять за прибудинкову територію, а також із структурою обслуговуючою будинок.  Може заднім числом погодять, як подібним чином представлено у кінці другого дня протесту дозвіл на сам процес робіт. 

Виходить, що міська влада, притиснута проблемами, не сплановано для підключення до мереж побудованих  нових об’єктів, створює для нас із перспективою на майбутнє, покращений таким чином  добробут у місті для життя, тим більше зверхнормативне використання старих, не розрахованих на такі об’єми комунальних мереж. Де людський фактор, крім захланних грошей. Чому це зараз має бути проблемою жителів, які колись придбавали житло?  Є ще людські цінності, крім заробляння поспішних  доходів (нібито уже кінець світу) від будівництва об’єктів на колишніх приватних територіях, обслуговування яких в старих мережах є загрозою створення техногенних ситуацій.

Крім цього, при виясненні ситуації, представник виконавця висловився, що роботи виковуються за рахунок коштів обласного бюджету у сумі 2 млн грн. Що це за щастя для нас і нашого будинку у державі перед дефолтом, це пахне криміналом. Може подібними питаннями уже слід зайнятись правоохоронним органам.

Поки що, мешканці чекають на вирішення питання після поданого звернення до міського голови і спілкування із депутатом нашого округу на місці події", - пояснює ситуацію Антон Костишин.