Аналіз ринку нерухомості на Прикарпатті: як змінилися ціни


Ринок нерухомості на Івано-Франківщині демонструє стійкість та зростання, незважаючи на складні економічні умови. Нове дослідження розкриває цікаві тенденції у сфері новобудов Івано-Франківщини та всієї України.

 

Загальноукраїнські тенденції на ринку первинної нерухомості

 

Згідно з даними українського маркетплейса Dіm.Ria, станом на червень 2024 року ринок новобудов в Україні демонструє позитивну динаміку. 77% відділів продажів по всій країні залишаються активними, що на 1,6% більше порівняно з початком року.

 

Регіональні лідери активності

 

Найвищі показники активності відділів продажів спостерігаються в західних областях України:

 

  1. Закарпатська область
  2. Тернопільська область
  3. Волинська область
  4. Львівська область

 

Ці регіони демонструють активність на рівні 94-96%.

 

Івано-Франківщина: потужний гравець на ринку новобудов

 

Івано-Франківська область впевнено тримається серед лідерів, показуючи 91% активності відділів продажів. Це свідчить про стабільний попит на нове житло в регіоні та ефективну роботу забудовників.

 

 

По всій Україні частка готових до заселення новобудов складає 31,7%, що на 1,7% більше, ніж на початку 2024 року. Це вказує на поступове відновлення будівельної галузі та збільшення темпів завершення проектів.

 

Цінова динаміка на ринку новобудов

 

Загальноукраїнські тенденції

За останній місяць середня ціна за квадратний метр в Україні зросла на 1,3%. У піврічній перспективі зростання склало 5,9%, а за рік – 7,6%.

 

Регіональні особливості

Найбільш стрімке зростання цін спостерігається в Кіровоградській області, тоді як Запорізька область демонструє найсуттєвіше зниження вартості квадратних метрів.

 

Ціни на Івано-Франківщині

В Івано-Франківській області вартість квадратного метра в однокімнатній квартирі новобудови становить 33 510 гривень. Це відображає баланс між попитом на якісне нове житло та економічними реаліями регіону.

 

“Показники Івано-Франківської області свідчать про стабільний розвиток ринку новобудов у регіоні. 91% активності відділів продажів – це дуже хороший результат, який демонструє довіру покупців до місцевих забудовників та привабливість регіону для інвестицій у нерухомість, – коментує експерт”.

 

 

Ринок новобудов Івано-Франківщини продовжує демонструвати позитивну динаміку, залишаючись привабливим як для місцевих жителів, так і для інвесторів з інших регіонів України.