Житловий лайфхак: як вибрати квартиру в новобудові Івано-Франківська


Придбати власне житло зараз не надто складно. Довкола є безліч пропозицій купівлі квартири чи будинку. Проте, знайти саме те житло, котре вже давно "засіло" в голові важко.

 

Вибір квартири, без сумніву, потребує часу, наполегливості та терпіння, а інколи й змушує понервувати. Разом із МЖК Еспрес-24 ми зібрали для вас поради, як обрати свій дім, а також хочемо застерегти від помилок, які зазвичай трапляються.


 

Чого варто уникати, купуючи квартиру?

 

Перша тактика, яку потрібно викреслити зі списку гонитва за дешевизною. Спокусливі ціни часто затьмарюють здоровий глузд, тому ми не радимо Вам особливо концентрувати увагу на вартості поцікавтеся репутацією будівельної компанії, не ведіться на її "багатообіцяючі" пропозиції.

 

Ще одна, доволі поширена, помилка при виборі майбутнього житла невизначеність Ваших бажань та потреб. Через це часто трапляються ситуації, коли квартира просто не відповідає способу життя та стилю людини.



Але ж як серед стількох пропозицій визначитися та обрати найкраще житло в Івано-Франківську, таке, що підходить саме Вам?

 

На що слід звернути увагу при виборі квартири?

 

Виберіть забудовника. Якість — перш за все, тому варто розглядати ті компанії, котрі працюють вже досить давно та мають приклади якісних проєктів. Зрозуміло, що пошуки варіантів не завершаться пошуками в Інтернеті «квартири Івано-Франківськ».

 

Ретельно перевіряйте сайти, соціальні мережі, почитайте відгуки та коментарі, поспілкуйтесь із людьми, котрі вже мають досвід. У хорошого забудовника буде багато хороших відгуків, адже це результат співпраці із клієнтами. 

 

 

Подумайте про стиль вашого життя, рутину, захоплення та побажання. Які місця найчастіше відвідуєте у вільний час? Чи є у вас машина? В якій частині міста знаходиться робота? Відповіді на ці питання допоможуть визначитися з наступними пунктами.

 

Визначіться з локацією. В якому районі варто купувати квартиру? Якщо ви надаєте перевагу здоровому способу життя, спорту, ідеальний варіант житлові комплекси, розташовані неподалік парків чи озер. Якщо ваша мрія проведення часу на свіжому повітрі та медитації на природі, то варто обирати житло у передмісті, якщо ж Ви активні у світському житті квартира в центральній частині міста точно підійде.

 

 

Визначте важливу для Вас інфраструктуру. Що має бути поблизу будинку вашої мрії:

 

  • дитячий садок;
  • школа;
  • ресторан,
  • концертні зали;
  • парки;
  • паркінг — не забувайте про цей пункт, адже одна з найрозповсюдженіших проблем мешканців відсутність спеціальних місць для паркування, наявність стихійних стоянок на газонах і біля під’їздів.

 

Відштовхуйтеся від Ваших потреб.

 

 

Площа, планування та стиль квартири. Де саме у своєму помешканні ви проводите найбільше часу та що для вас принципово важливо?

 

До прикладу, людям, які працюють не виходячи з дому, необхідне місце для робочого кабінету, а любителі приймати гостей та влаштовувати домашні вечірки не обійдуться без просторої вітальні.

 

Пам’ятайте просте правило - обране житло повинне сприяти вашим інтересам, а не пригнічувати їх. Хтось хотів би спроєктувати читацький куток чи інший творчий простір, інші відмовляються від такого роду ділянок задля збільшення кухні чи спальні.

 

Уточніть чи можливе перепланування, які стіни підлягають знесенню, а які ні.

 

Перевірте документи. Зверніться до юриста, вимагайте дозволу на перегляд всіх документів та уважно слухайте відповіді на запитання. Це важливо, адже можуть виникнути проблеми, на які ви не зможете вплинути. Розгляньте якомога більше варіантів. Так у вас сформується чіткіше бачення "Це воно!" та "Такий варіант не для мене!".

 

Та, якщо у вас є вже сформоване бачення помешкання мрії, і це затишна квартира неподалік озера та парку, де можна погуляти, насолодитися природними краєвидами. Де є власна набережна, паркова алея, зони відпочинку та сучасні дитячі майданчики, тоді пригляньте собі варіант у житловому комплексі "Millennium" від будівельної компанії МЖК Еспрес-24. Вам однозначно сподобається.

 

За матеріалами Фіртки