Житло дорожчає: скільки коштують нові квартири в Івано-Франківську


Як і прогнозували експерти, ціни на метри квадратні восени почали рости вгору. В середньому вартість нерухомості по Івано-Франківську піднялась на 6%.

 

Однією з причин здорожчання стало збільшення витрат на будівельні матеріали, вартість яких також пішла вгору. Для забудовників це означає зростання собівартості житла. 

 

Також вплинула й ситуація на валютному ринку. Національний банк України 30 жовтня встановив офіційний курс гривні до долара США на рівні 28,40 грн.

 

Динаміка вартості квадратного метра в новобудовах Івано-Франківська у залежності від класу об’єкта показує, що найбільше подорожчало елітне житло. Сума збільшилась до 9%. Середня ціна елітних квартир у таких ЖК як Royal Hall наразі складає від 25 714 грн за м².

 

А от квартири у будинках бізнес-класу здорожчали на 6%. Найвигіднішу ціну в Івано-Франківську пропонують у ЖК Manhattan. Вартість метра квадратного тут стартує від 12 500 грн.

 

Ціни на житло у новобудовах комфорт-класу поки зросли на 2%. Найоптимальніший варіант пропонують у ЖК Comfort Park. Тут вартість метра квадратного обійдеться від 10 900 грн за м².

 

Вигідні пропозиції є і в ЖК Паркова Алея, де сума стартує від 11 000 грн за м². Експерти зазначають, що до кінця року відсоток буде рости. 

 

Якщо ж аналізувати ріст цін по мікрорайонах Івано-Франківська, то найбільший відсоток припадає на центральну частину. На другій сходинці Пасічна та вулиця Євгена Коновальця. Тут вартість житла збільшилась на 4%. В інших мікрорайонах ціни зросли на 2%

 

Сьогодні в  Івано-Франківську середня ціна метра квадратного складає 13 515 грн. Але до кінця року ситуація може змінитись. За прогнозами експертів, покупцям варто готуватись до подорожчання нерухомості ще до 5%.