Завтра Львівський апеляційний суд розгляне справу по скверу «Первоцвіт»

Завтра, 9 червня відбудеться судове засідання у Львівському апеляційному суду за позовом ТОВ «Тора-10» до міської ради м. Івано-Франківська щодо спірної земельної ділянки в мікрорайоні Пасічна в межах вулиць Галицька-Витвицького.

Минуле судове засідання апеляційної інстанції відбулось на початку травня і не обійшлося без конфліктів. Так, через неадекватну поведінку вільних слухачів – громадських активістів суддя був змушений перенести справу.

Присутні вільні слухачі, із числа громадських активістів, як зазначено в ухвалі суду, почали порушувати порядок некоректними висловлюваннями на адрес суду, поводити себе агресивно та відмовлялися виконувати розпорядження суддів щодо дотримання порядку.

Внаслідок таких дій суд прийняв рішення перенести засідання.  Судом ці події уже розцінені як тиск на суд, що матиме відповідні наслідки.

 

Між іншим, суд відмовив у клопотанні ОСББ «Витвицького, 9» (яке і мало б представляти громадських активістів) бути долученим до справи як 3-тя сторона. Відмова була аргументована тим, що стороною по даному процесу є міська рада, яка і представляє інтереси громади вцілому.