“Затишний дім”: у Франківську створять нове комунальне підприємство


В Івано-Франківську вирішили створити нове комунальне підприємство “Затишний дім”, яке обслуговуватиме житловий фонд теперішніх «Теплий дім», «Дирекції замовника» та будинків, які були на балансі приватника «Балтія сервіс».

 

Про це на своїй фейсбук-сторінці повідомив міський голова Руслан Марцінків.

 

Мешканці заслуговують на якісні та вчасні комунальні послуги, за які вони й сплачують свої кошти. Я зараз не задоволений тим, що за навіть мінімальні ремонтні роботи, які проводять у будинку, людям виставляють окремі додаткові рахунки, – розповів очільник міста.

 

За його словами, ряд робіт має виконуватися коштом інвестиційної складової. Саме для цього і вирішили створити КП «Затишний дім», що в першу чергу дасть оптимізацію податків.

 

Зараз, коли відкриваю фінансові відомості деяких КП, бачу про сплату 15 млн ПДВ. Категорично з цим не згоден. Адже всі знають, що ці кошти ідуть не у міський бюджет. Натомість ми б могли їх використати на потреби саме міста та нашого житлового фонду, – зауважив Марцінків.

 

Крім того, діятиме принцип інвестиційної складової, коли 5-10 гривень щомісячних платежів відкладатимуться саме як ця інвестиційна складова. І саме цими коштами будуть проводитися роботи, без жодних додаткових рахунків.

 

Це якісні та вчасні послуги населенню та оптимізація витрат! Саме за цим механізмом і має працювати нове КП. Бо громада має чітко знати за що платить кошти і має бути впевненою в тому, що першочергові роботи будуть виконані їм вчасно! – додав мер.