В Івано-Франківську на модернізацію житлового фонду виділили 2,4 млн грн

Сьогодні, 1 серпня, під час опертаиної наради в міськвиконкомі йшла мова про виконання робіт з модернізації житлового фонду.

За словами директора ТОВ "Балтія сервіс" Олександра Цілуйка, фірма є управителем на 8 лотах. На сьогодні компанія обслуговує 749 житлових будинків, з них 222 архітектурні пам'ятки, пише  Фіртка.

 

Щодо скарг та звернень Олександр Цілуйко зазначив, що проблемою є люди котрі роками не оплачують компослуги. Тому шукають індивідуальний підхід, тобто надають послуги там де люди кажуть, що цього потребують.

 

"Є ринок, але згідно нового закону люди самі обирають собі управителя. Основне завдання, щоб люди брали на себе відповідальність ініціативу стосовно свого житла. Там же люди об'єднуються звертаються там є порядок", - зазначив міський голова.

 

Василь Білик – директор КП "Дирекція замовника" повідомив, що підприємство обслуговує 53 будинки, з них 29 житлових, решти гуртожитки.

 

За словами Білика, 950 тисяч гривень використано на капітальний ремонт, на поточний 150 тисяч гривень. Із загальної кількості 12 житлових будинків та 18 гуртожитків не передані на прямі розрахунки з постачальниками за спожиту електроенергію.

 

Керівник "Громадської управляючої компанії" Віталій Тичківський, відмітив зараз у компанії 25 будинків та ще один в стадії прийняття, а також 6 на самоуправлінні - це ОСББ.

 

"Хотілося б підримки влади у сфері співфінансування проектів", - відмітив Тичківський.

 

За його словами, за послугами також звертаються мешканці будинків, які не є в управлінні цієї компанії.

 

На сьогодні 288 ОСББ створено в Івано-Франківську. Про це повідомив директор департаменту житлової, комунальної політики та благоустрою Михайло Смушак. За його словами, їхня кількість постійно збільшується.

 

За словами Смушака, цьогоріч на об'єкти передбачено 2 млн 460 тисяч гривень на співфінансування робіт з проведення модернізації.

 

Міський голова наголосив, щоб комунальники зараз активніше працювали над створенням ОСББ в місті.

 

«Проводьте просвітницьку роботу, видайте газету, аби мешканці розуміли переваги та недоліки. Я також хочу наголосити це до управителів – ми за збільшення ОСББ. Якщо мешканці готові брати відповідальність за свій будинок, то ми готові їх всіляко підтримувати», - зазначив мер.