Забудівник не здається? Ділянка на Набережній, 32 досі обгороджена парканом

В березні скандальне будівництво по вул. Набережна, 32 знову отримало резонанс. На земельній ділянці почалися роботи, сусідні мешканці викликали поліцію, яка перевірила документацію та виявила, що надані дозволи втратили чинність ще кілька років тому. Сьогодні будівництво не ведеться, але і будівельний паркан ніхто не спішить демонтовувати.

28 березня на гарячу лінію «102» надійшло повідомлення, що на вулиці Набережна, 32 в Івано-Франківську ведеться незаконне будівництво двоповерхового будинку. Коли патрульні приїхали на місце події, там уже були обурені мешканці сусідніх будинків, які протестували проти будівництва.

На земельній ділянці будівельники розпочали рити котлован. На вимогу правоохоронців представники фірми показали документи, які нібито дозволяють будувати саме у тому місці.

Патрульні вирішили перевірити їх достовірність. За пів дня вони об'їздили кілька інстанцій. В результаті перевірки виявилося, що надані документи втратили чинність ще у 2010 році й будівництво є незаконним.

Поки патрульні перевіряли документи, будівельники встигли вирити котлован. Після перевірки ті самі будівельники засипали його землею назад.

Взялася за це будівництво ТОВ «БК «ТрейдЗахідБуд». Згідно проекту, планувалося збудувати двоповерховий торговий комплекс.

Як зясувала команда «Побудовано в Івано-Франківську», 23 лютого 2010 року Івано-Франківська міська рада прийняла рішення «Про укладення договорів на сервітутне користування реальною (ідеальною) часткою прибудинкової території» із підприємцем Романом Сливкою. Згідно рішення міськради і додатку до нього підприємцю передали 261 м2 землі для обслуговування торгових приміщень та прибудинкову територію для прибудови площею у 644 м2.

Землю підприємцю надали в користування для переобладнання підвального приміщення під крамницю промтоварів. Договір укладено на 10 років. Обходиться вона підприємцю у 1 129 гривень на рік.

Декларацію на початок будівництва підприємець отримав в липні 2011 року. Втім, в реєстрі її віднайти не вдалося. Так само і містобудівні норми і обмеження.