Як зміняться ціни на нерухомість: прогноз на літо 2017 року

Чи знизиться вартість квартир влітку 2017 року? Яку нерухомість вдасться придбати значно дешевше, а на яке житло ціни так і залишаться незмінними? Аналітичний прогноз на найближчі три місяці.

Українці вже давно звикли до коливань цін, як на товари в супермаркеті, так і на житлову нерухомість. Кожен день – це несподіванка, усе прив’язано до курсу валюти й тому важко, не будучи експертом-аналітиком, спрогнозувати динаміку цін на квартири в найближчі місяці.

Допомогти в цьому може каталог новобудов України ЛУН.ua, де регулярно оновлюють ціни на нерухомість і ведуть спостереження за коливаннями вартості квартир у різних містах нашої країни.

 

Що очікувати від цін на нерухомість влітку 2017 року

 

Спираючись на дані інтерактивної карти ЛУН.ua по двох містах-лідерах у галузі будівництва – Києву і Львову, можна зробити висновок, що, починаючи з травня 2017 року, середня ціна на житлову нерухомість почала знижуватися. Літо – це пора відпусток, а тому й попит на квартири дещо зменшується, що закономірно призводить до зниження цін.

 

Як зміняться ціни на нерухомість: прогноз на літо 2017 року

 

Минулорічні інфографіки на сайті ЛУН.ua також свідчать про зниження цін протягом літніх місяців і їх зростання, починаючи з вересня. Проведена аналітика ще раз підтверджує теорію про «затишшя» на ринку нерухомості в літню пору. Таке зниження вартості не можна назвати «обвалом», але це реальна можливість придбати житло за більш вигідною ціною.

 

Що стосується помешкань з бюджетного сегменту, які також допоможе знайти інтерактивна карта і її фільтри, то їх вартість особливо не зміниться. Літо – час, коли до великих міст приїздить студентська молодь, що знаходиться у пошуку житла не тільки для оренди, а й для купівлі. Саме тому квартири економ-класу матимуть значний попит навіть у період відпусток, а це означає, що і ціна на них, скоріш за все, не впаде.

  

Як зміняться ціни на нерухомість: прогноз на літо 2017 року

 

Остаточно вирішивши влітку придбати квартиру, варто скористатися для її вибору картою ЛУН.ua. З нею зручно переглядати пропозиції конкретного району, а за допомогою багатофункціонального фільтру можна зменшити результати пошуку до мінімальної кількості прийнятних варіантів.