Вторинний ринок: попит та ціни на квартири в Івано-Франківській та інших областях


Експерти проаналізували попит, пропозицію та ціни на вторинному ринку нерухомості у вересні 2024 року.
Так, як свідчать дані українського маркетплейса Dіm.Ria, у вересні поменшало охочих продати власне житло, якщо порівнювати з серпнем або порівнювати дані рік до року, пише Фіртка.
Порівняно з вереснем 2023 кількість пропозицій з продажу житла зросла лише у Чернігівській, Волинській, Львівській, Закарпатській, в Івано-Франківській та Чернівецькій областях.

Ціни


Як зазначають експерти, вартість, яку вказували власники у своїх пропозиціях з продажу нерухомості, у вересні зросла майже в кожній області здебільшого на 5-6%.

Київська область не показала змін, а у Києві аналітики виділили незначне здешевшання на 1%. При цьому столиця лишається містом з найдорожчим житлом: середня ціна за однокімнатну квартиру на основі пропозицій вересня складає $84 935. 

На Івано-Франківщині за однокімнатну квартиру на вторинному ринку у середньому доведеться заплатити 51 895 доларів США.

Попит


Користувачі активніше шукали пропозиції для купівлі житла у центральних та західних областях України. Там попит зріс подекуди більш як на 20%.

Попри те, що у межах року загальна кількість пошукових запитів іде на спад, у більшості областей України досі на одне оголошення про продаж житла припадає 5-10, а подекуди й 20 відгуків. 

За місяць на Прикарпатті попит зменшився на 2%.